USA 2011/06 – Los Angeles

A Budapest – München, München – Los Angeles útvonalon cipelt minket át a Lufthansa a tengerentúlra. A második etap rettenet fárasztó volt: a Boeingekhez képest (és az A380-as Airbushoz képest különösen) egy kifejzetten szűknek érzett Airbus (A340-600) vitt át minket a nagy víz másik oldalára. Aludni csak minimálisat tudtunk, pedig tudtuk jól, hogy ilyenkor ez a jetlag minimalizálása érdekében kötelező. Természetesen út közben megvolt az ilyenkor kötelező Grönland fotó:

USA201106-Gronland

Késő este szállt le a gépünk, a tizenkét órás út bőven kimerített mindenkit, azonban a landolás után ez csak folytatódott. Elképesztő mennyiségű ember ömlött be a reptéren a beléptető terminálok elé, amelyeknek cirka fele, ha üzemelt. Bő egy órás sorbanállás után jutottunk végül át minden probléma nélkül.

Egy Jeep Grand Cherokee-t foglaltunk már jó előre, amiben úgy gondoltuk, kényelmesen elférünk a gyerekekkel és a cuccokkal együtt. Jelen post írásának pillanatában már 5. napja kínozzuk a gépállatot és egyöntetűen mindannyian azt mondjuk: ilyen kocsi többet nem kell. Kívül nagy, belül kicsi, borzalmas méretű fordulókörrel, pici tankkal, 13+ literes fogyasztással, rettentően lomha motorral, lusta disznó automata váltóval. Mindettől függetlenül az autó persze szépen teszi a dolgát.

A szállásunk Los Angelesben a másnapra megcélzott dolgokhoz képest egész jó helyen volt. A Coral Sands Motel nem egy Hilton, de aludni teljesen megfelelt (csakúgy, mint az út többi szállása). Ingyen WiFi van, azonban a jelerősségnél csak a sávszélesség alacsonyabb.

Az első teljes nap Los Angelesben telt: a Universal Studios élményparkját néztük meg. Az élménypark egyfajta nagy tematikus filmes backstage demó. A legnagyobb élményt a King Kong 3D-hez készített spéci attrakció nyújtotta (sajnos erről fotó nem készülhetett). Kapsz a fejedre egy passzív 3D szemüveget, majd egy turisztszállító nyitott kisbusszal becipelnek egy hatalmas hengerbe, ahol leáll a szerelvény. A henger belső falára körbe-körbe vetítenek, amolyan Jurassic Park vs King Kong sztorit: a rendes King Kong jól elveri a *szauruszokat. Mindez a fejed körül mindenhol üvölt és látható, plusz a busz a mozi közepébe komponálva rángatódzik, levegőt fújnak, illetve vizet spriccelnek minden lehetséges irányból rád, amikor az események úgy kívánják. Kamerával a kezedben ez nem mindig vicces, de ettől függetlenül nagyon nagy élmény.
Mivel a fentiekről nem készülhetett felvétel, helyette íme egy csatajelenet a Waterworld című (szerintem borzalmas) film mellé készített showból:

USA201106-LosAngeles-Universal-Waterworld

Az Universal élménypark a nap nagy részét kitöltötte.

Ezután egy nagy séta következett a Hollywood Boulevard Walk Of Fame-nek nevezett részén, ahol a sok médiasztár neve van csillagba betonozva, illetve a Chinese Theatre előtt pár user kéz és lábnyomát is megörökítette a beton. Döbbenten néztem, hogy eFi 46-os lába hogy eltörpül Samuel L. Jacksoné mellett:

USA201106-LosAngeles-WalkOfFame

Este a jetlagtól fáradtan estünk ágyba 9 óra körül (igyekeztünk ébren kihúzni sokáig, hogy másnap már teljesen fittek legyünk). Másnap irány Las Vegas – de erről majd holnap bővebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.