3D nyomtatás: GoPro keret

Már csak kilencet kell aludni és megyek víz alá. Arra gondoltam, hogy ezúttal csak a kis GoPro jön velem, ahhoz viszont gyártok valami kényelmesebben használható felfüggesztést, ami esetleg még stabilizálja is a kamera mozgását valamennyire.

A stabilizálós dologból jött, hogy valami olyat szeretnék, amit két kézzel lehet tartani. Mindenképpen szétszerelhető, könnyen csomagolható eszközön agyaltam, amit akár le tudok támasztani az aljzatra, hogy otthagyva fel tudja venni a félénk tengeri angolnákat is. Mindebből ez kerekedett ki:

GoPro-uw-handle-model

A két tüske betekerhető a talp aljába is és a markolatokba is, mindkét irányban. Ha a markolatba heggyel előre tekered be, akkor az egyúttal hordozza is a tüskéket, még kevesebb helyet foglalva.

Az agyalásból előbb openSCAD script lett, aztán sok tesztprint, majd végül ez:

GoPro-uw-handle-disassembled

ami összerakva ilyen:

GoPro-uw-handle-assembled

A végső printen van egy-két kisebb warping hiba (warping = amikor a nyomtatás során a meghűlő PLA rétegek meghúzzák a már kihűlt rétegeket és a modell felpöndörödik), de párszáz HUF költségért ezt elviselem.

A teljes modell openSCAD-ben készült, mindene paraméteres, tekerheted kedved szerint. Szokás szerint fent van a Thingiverse-en.

6 thoughts on “3D nyomtatás: GoPro keret

  1. Freddy

    Ez nagyon pöpec. Szívesen nyomtatnék magamnak is csak a nyomtató hiányzik hozzá, az meg kva drága egyenlőre.

  2. Tibor

    Hat szerintem mar nem sok minden olyan dolog van ami Neked nincs es meg nem nyomtattad ki. Talan kivetel az ethernet kapcsolattal rendelkezo peniszpumpa.

  3. Pingback: 3D nyomtatás: GoPro keret v2 | eFi.blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *