3D nyomtatás: printoljunk bumerángos kamera mountot a víz alá!

A GoPro 2 rég elavult, vártam a nagy feature upgrade-et az 5. generációnál, de ugyanúgy nem jött, mint Oszkár bácsi, ha az ember fullba tolja a filmben a kretént.
Pepe barátom aztán betette a bogarat a fülembe és addig küldözgette a SONY FDR-X3000 akciókamerájáról a linkeket, amíg karácsony előtt meg nem láttam a reptéren mocskosul leárazva. Innen már csak egy ugrás volt az, hogy ehhez nem lesz jó a régi búvározós handle csak akkor, ha a kis SONYhoz gyártok GoPro papucsot. Ha már lúd alapon azonban inkább újraterveztem az egészet - ilyen lett e:

Szétszedve meg így néz ki:

A csavarokon mindenhol az a 1/4-20"-as UNC menet lakik, amit a fotós köcölékek használnak, így semmi akadálya, hogy a nyelek tetejébe búvárlámpát vagy bármi mást lehessen betekerni. A korábbi megoldásnál kitalált kifordítható tüske megmaradt, hogy ezt is le lehessen szúrni az aljzatba, ha sea eeleket, vagy más szégyenlősebb állatot filmeznél.

A talp bumeráng alakú lett és kapott egy AussieLand térképet is, hogy a leendő első helyi búvár cimborám nagyot mosolyogjon, amikor adok neki belőle egyet :)

A modellt szokás szerint viheted a youmagine.com-ról.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *