3D nyomatatás: Snapmaker – újabb csodaprinter?

Pár napon belül 6-7-en is kerestek azzal kapcsolatban, hogy mondjak véleményt erről a jószágról.

TL;DR

Ne vedd meg.

Bővebben

Ez kb. egy Kodama3D Trinus klón, ismeretlen gyártótól, ismeretlen szoftverrel, ismeretlen extruderrel, ismeretlen leveling mechanizmussal, ismeretelen anyagú + nem levehető + kis méretű tárgyasztallal. A szalagkábellel csatlakoztatott “color LCD screen” nevű üveggolyónak remélem senki nem dől be.

A tengelyek mozgatásáért felelős komponensekről mindössze ennyi derül ki: “precision acme leadscrews”. Vajon miért titok, hogy ki gyártotta, mennyit adott már el belőle és mi a többi felhasználó véleménye?

A specifikáció két további aggályos dolgot állít:

  • heated bed max. temp: 80 ℃, valamint supported materials: ABS – az ABS-nek 100 ℃-os tárgyasztal kell, azaz ezzel nem fog menni
  • nozzle temperature: 250 ℃. valamint supported materials: etc. – nem véletlenül nincs részletezve a támogatott nyersanyagok listája, nylont pl. 250 fokos fejjel nem lehet nyomtatni

Nem kell ez nektek, srácok. Ha szűk a budget, akkor is ott van mondjuk a Creality Ender 3 csitrillió userrel és mindjárt jön a Black Friday is.

2 thoughts on “3D nyomatatás: Snapmaker – újabb csodaprinter?

  1. eFi Post author

    Ha 500$ a budget plafon, a Cetusnál a hihetetlen minőségű linear rail miatt szinte nincs jobb választás. Ahány reviewt csak láttam, mindenki el volt ájulva a printer precizitásától (persze Marcusszal együtt, aki sokakkal ellentétben ki is mérte :)) Ha egy nagyságrenddel több fér bele, akkor meg a Prusa MK3 akkora komfort boostot ad, mint semmi más – de ezt meg már tudod ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.